top of page

Supertalent in Gelderlandfabriek

''Van oud-Duitse cabaretmuziek tot Irving Berlin en Kommil Foo, in de muziektheatervoorstelling Gustavs Gemüse Kebab van Niniane Everaert zit voor ieder wat wils. Op 24 september is deze jonge theatermaakster te zien in de Gelderlandfabriek in Culemborg.''

Culemborg - ''Actrice, zangeres, danseres en theatermaakster Niniane Everaert studeerde afgelopen juli af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg met de voorstelling Gustavs Gemüse Kebab. Een ‘waanzinnig talent’, volgens Alexandra van Marken. Deze in Culemborg woonachtige regisseur en docent begeleidde Niniane Everaert tijdens haar eindexamen, inclusief deze voorstelling. Bij haar opleiding wordt Evereart, in vakjargon, aangeduid als een ‘triple tread’ omdat ze de driedubbele tree van spel, zang en dans beheerst.

In de voorstelling volgt de toeschouwer een personage op weg naar haar grote droom. Door middel van afwisselend muzikaal repertoire neemt Niniane Everaert je mee in haar wereld vol verlangens, dromen, maar ook de kinderlijke naïviteit en onzekerheid daarvan. Kun je verliefd zijn op je droom?

Deze voorstelling is een samenwerking met stichting LekArt. In de dagen erna is meer jong talent te zien in, op en om Werk aan het Spoel. Kijk op www.lekart.nl.

Kaartjes voor de voorstelling Gustavs Gemüse Kebab via www.degelderlandfabriek.nl. Voor jongeren en studenten geldt een korting.''Uit: Culemborgse Courant -

Bram van Schaik

9 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page