top of page
3Niniane_2.jpg

Niniane Everaert (spreek uit als Nie-nie-èn)  werd op 24 november 1996 geboren te Haarlem. Op haar veertiende besloot ze het VWO in Haarlem te verlaten om voortaan naar school te gaan op de Theaterhavo/vwo in Rotterdam. Hier kreeg ze naast haar reguliere lessen, extra lessen in zang, dans en spel. In haar eindexamenjaar volgde ze de vooropleiding aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Zo reisde de jonge Haarlemse vijf dagen per week op en neer naar Rotterdam en bracht ze haar weekenden zingend en dansend door in Tilburg. 

 

Na het behalen van haar middelbare school diploma, werd Niniane aangenomen op de opleiding Musicaltheater, waar ze drie jaar lang studeerde en een goede dansbasis ontwikkelde. Hier kreeg ze zanglessen van Harry Ruijl, danslessen van onder andere Florian Boutonnier en Tim van der Straeten en ook de tapschoenen werden uit de kast getoverd in de lessen van Janis Sutton.

 

In het derde studiejaar kreeg Niniane al een titelrol als stageplek aangeboden, maar besloot ze verder te studeren en maakte de overstap naar de opleiding Muziektheater, onderdeel van het conservatorium aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg,  waar ze de kans kreeg zichzelf verder te ontwikkelen als actrice en zangeres. Hier volgde ze zanglessen bij Ingrid Zeegers en Edward Hoepelman. 

In 2020 is Niniane cum laude afgestudeerd met haar eigen voorstelling Gustavs Gemüse Kebab. Een voorstelling over verlangens, dromen, maar ook de kinderlijke naïviteit en onzekerheid daarvan. De regie was in handen van Alexandra van Marken. Zoals de titel van de voorstelling al doet vermoeden heeft Niniane veel affiniteit met het Duitse Muziektheater-repertoire. 

Tijdens haar studie is Niniane lid geweest van The Poetry Circle, waar ze iedere week aan de slag ging met het schrijven van gedichten en Spoken Word. Ze verscheen met vier van haar gedichten in de dichtbundel Dit had eigenlijk een voorstelling moeten zijn en werd gevraagd één van de acht Spoken Word artiesten te zijn voor "Spoken Word Sessies" van omroep HUMAN. Naast het spelen ontdekte Niniane hier een passie voor het maken. Humor met een scherp randje, taboe’s en het opzoeken van (theatrale) grenzen zijn veel terugkerende thema’s in haar werk. Haar voorstellingen zijn onder meer te zien geweest in het TapasTheater, De Gelderlandfabriek en op Stukafest.

Naast haar werkzaamheden in het theater, maakt Niniane onder andere deel uit van de close harmony groep: The Gatsby Girls, waar ze zingt op feesten en partijen. Is vast columniste bij De Cultuurvlogger geweest en staat regelmatig voor de camera als model of actrice. Recentelijk speelde ze mee in vier verschillende korte films, die onder andere op het filmfestival La Guarimba in Italië werden vertoond.

​​

"Mijn droom voor de toekomst is om zo veel mogelijk verschillende projecten te doen; van Tilburg tot Wenen, van musical- en muziektheater tot poëzie en van het maken van mijn eigen voorstellingen tot film. Ik zie mijn veelzijdigheid en enthousiasme als mijn allergrootste kracht." 

bottom of page