top of page
DSC00606-BIG ZW.jpg

Niniane Everaert (spreek uit als Nie-nie-èn) werd op 24 november 1996 geboren in het pittoreske Haarlem. Op haar veertiende nam Niniane een gedurfde beslissing die haar leven zou veranderen: ze verliet het VWO in Haarlem om haar dromen na te jagen op de Theaterhavo/vwo in Rotterdam. Haar dagen vulden zich met reguliere lessen, aangevuld met een flinke dosis zang, spel en dans.

 

Als kers op de taart volgde ze in haar eindexamenjaar de vooropleiding aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Dit betekende vijf dagen per week pendelen tussen Haarlem en Rotterdam, en haar weekenden doorbrengen in Tilburg, al zingend, spelend en dansend. Een hectisch leven, maar voor Niniane voelde het als een droom die uitkwam.

 

Na het behalen van haar middelbare schooldiploma, werd Niniane toegelaten tot de opleiding Musicaltheater. Drie jaar lang kreeg ze zanglessen van Harry Ruijl en dompelde ze zich onder in verschillende dansstijlen, waaronder tapdans. In haar derde studiejaar stond Niniane voor een moeilijke keuze. Ze kreeg een titelrol aangeboden als stageplek, maar besloot toch verder te studeren. Ze maakte een overstap naar de opleiding Muziektheater, een onderdeel van het conservatorium aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Hier kreeg ze de kans om zich nog drie jaar lang verder te ontwikkelen als actrice en zangeres, onder begeleiding van Edward Hoepelman.

Tijdens haar studie ontdekte Niniane ook haar passie voor poëzie. Ze werd lid van The Poetry Circle en begon met het schrijven van gedichten en Spoken Word. Vier van haar gedichten werden gepubliceerd in de dichtbundel 'Dit had eigenlijk een voorstelling moeten zijn'. Ze werd zelfs gevraagd om één van de acht Spoken Word artiesten te worden voor "Spoken Word Sessies" van omroep HUMAN. 

In 2020 studeerde Niniane af met een haar eigen voorstelling ‘Gustavs Gemüse Kebab’. Dit verhaal, doordrenkt met verlangens, dromen en de kinderlijke naïviteit en onzekerheid die daarbij horen, werd met veel lof ontvangen. De regie  was in handen van Alexandra van Marken. De Gelderlandfabriek nodigde haar uit om haar voorstelling opnieuw op te voeren en de Culemborgse courant prees haar als een 'triple threat' en ‘waanzinnig talent'. En zoals de titel van haar voorstelling al aangeeft, heeft Niniane een bijzondere voorliefde voor het Duitse muziektheater-repertoire.

Na haar afstuderen bracht Niniane een half jaar door in Enschede, waar ze deelnam aan een talentontwikkelingstraject bij het WilminkTheater. Met een breed scala aan interesses, hoopte ze hier een antwoord te vinden op de vraag: Wat vind ik echt het allerleukst? Acteren? Zingen? Schrijven? Niniane nam deel aan verschillende projecten, speelde de rol van Isabelle Fezziwig in Scrooge, zong mee in concerten, danste in een kerstrevue en schreef samen met de andere meiden die het traject volgden een eigen voorstelling. Het antwoord op haar vraag? Alles was even fantastisch!

 

Na haar avontuur in Enschede reisde Niniane af naar Italië. Daar maakte ze een maand lang films met filmmakers van over de hele wereld. Deze films werden ingezonden naar verschillende filmfestivals. Vervolgens vertrok ze naar Duitsland, waar ze een half jaar lang een hoofdrol speelde in een Duitstalige cabaretvoorstelling. Ook in Duitsland werd ze aangenomen in het ensemble van de Broadway musical Young Frankenstein, waarvoor ze haar tapdans-schoenen weer mocht afstoffen.

Vanaf december staat Niniane een spannende uitdaging te wachten in het Salzburger Landestheater, waar ze de rol van Hollywood-diva Lina Lamont mag vertolken in musical-klassieker Singin' in the Rain. Daarna keert Niniane voor het eerst weer terug naar de Nederlandse theaters, om vanaf september 2024 de rol van Marie de Jong te spelen in 40-45, de musical.

bottom of page